quiche au fromage |
herkesin yemek yapıp götürdüğü..
bir okul aktivitesinde..
hatırlamıyorum frankofoni günü de olabilir..
kiş yemiş..
pek sevmiş..
öğretmenlerden biriymiş kiş getiren..
tarifini istemiş ..
=)
doğrudan bir fransiz yemeği tarifi.. fransızın elinden tarifinden ve el yazısından..
bir kutu taze krema..
2 yumurta..
400-500 gr kadar peynir ( beyaz kaşar ve / veya örgü)..
yeşillik ( nane maydanoz dere otu.....)
milföy hamuru..
krema çırpılmış yumurta ve ince ufak küp şeklinde doğranmış peynirler karıştırılır.. yeşillikler eklenir..
tart kalıbına milföy hamurları döşenir.. çatalla bir kaçyerinden delinir..
üzerine peynirli karışım dökülür..
orta derecede fırında ( 180-200 derece diyelim)
35-40 dakika pişirilir....
yanında en güzel soğuk pembe şarap ya da beyaz şarap yakışır..
beyaz cam kadehi buğulandıracak kadar soğuk olmalıdır..
hele bir de balzamik sirkeli kiraz domatesli..karışık kocaman salata olursa.. süper olur..
hazırlarken kendinizin ya da çocuğunuzun..çocukluk anıları hayallenir..
hafif kırıklıklar..
umulup da gerçekleşmeyenler..
kalabalıklar..
yalnızlıklar..
ya da kalaalık içinde yalnızlıklar..
düşünülür..
en çok da o zaman lezzetli olur..
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
pese.. tarifteki yazı.. tipik bir fransız yazısı..
ben yazılırken " beyaz kaşar et/ou örgü" bölümünü çok sevdim...=)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder